headerimage

Terugblik | Vives Next Kennissessies

Geschreven door Test-Correct
19 oktober 2021
Schrijf je in voor ons nieuws
Blijf op de hoogte van laatste nieuws, tips & trucs en onderwijs events.

Met veel plezier hebben wij ons platform mogen vertegenwoordigen tijdens de meest recente editie van Vives Next Kennissessies. Trots dat Test-Correct als Vives Next partner dit evenement kon ondersteunen. We hebben zelf ook genoten van twee middagen vol innovatie en ICT toepassingen binnen onderwijzend Nederland.

Met twee dagen, drie digitale zalen en een twintig tal sprekers heeft elke docent tijdens dit evenement een onderwerp van zijn of haar gading kunnen vinden. Wij zijn blij dat een flink aantal docenten hun weg vond naar de sessie van Alex Karlas, die sprak over CO-Learning, een integrale peer review module binnen Test-Correct. Alex liet aan collega-docenten zien hoe CO-Learning ingezet kan worden om het eigenaarschap van leren te verrijken tussen docent en student. 

Ervaring laat zien dat wanneer CO-Learning ingezet wordt, bij formatief of summatief toetsen, leren leerlingen verantwoordelijkheid te nemen voor niet alleen hun eigen leerproces, maar juist ook voor dat van hun klasgenoten. Door geanonimiseerd het werk van klasgenoten te beoordelen, wordt dialogisch leren mogelijk. Niet alleen vermindert het toetsplatform de hoeveelheid nakijkwerk, het versterkt ook het gevoel van eigenaarschap van het leren. Dit hebben niet alleen wij verteld, maar ook twee onderwijscollega's en Test-Correct gebruikers die hun ervaring deelden tijdens de sessie.

Heb je de sessie gemist en je wilt hem terugkijken? Dat kan! Klik hier voor de opname. Veel kijkplezier! 

Vives Next Kennissessie-1

 


Benieuwd naar de mogelijkheden van Test-Correct voor jou en jouw school? Maak gemakkelijk en vrijblijvend een account aan via de website of neem contact met ons op.

Probeer Test-Correct nu gratis voor 14 dagen

Meld je aan en maak gratis jouw account
Probeer nu Boek een demonstratie
tc-try-out