Toetsplatform

Volledig digitaal toetsplatform

Minder handwerk en administratie. Probleemloos toetsen in de klas en op afstand. Overal en altijd zicht op de voortgang van studenten. Kennis én vaardigheden toetsen met eigen toetsmateriaal, dat van collega’s én van externe partijen. In Test-Correct komen de ideale onderwijswereld en de echte wereld heel dicht bij elkaar. Met tal van mogelijkheden om lessen en studenten te activeren. Met CO-Learning. Met de inspirerende inzichten die peer-review oplevert voor zowel docent als student. Met analyses die elke volgende les of toets naar een hoger plan tillen. Klinkt als too much? Toch is dat precies wat we doen.

Student-OnLaptopTablet-Studentplayer - flipped
toets_constructie
toetsen-construeren
Toets constructie

Toegankelijk en veelzijdig toetsen kunnen maken staat bij ons centraal. Door zelf te construeren of samen te stellen uit onze gedeelde toetsenbank. Met eindeloze opties om toetsen kwalitatief beter te maken. Alles om de digitalisatie in jouw voordeel in te zetten.

toetsen-afnemen
Toets afname

Het afnemen van een toets gebeurt digitaal. Dit is voor de leerlingen zo toegankelijk mogelijk gemaakt, met alle opties die je mag verwachten van digitaal toetsen. Daarnaast geven we de docent de keuze om leerlingen beveiligd of in de browser te laten toetsen. Zo maak je gemakkelijk onderscheid tussen summatieve en formatieve toetsen.

 

Sneek peak 1 - Epic Toetsen op afstand - Student Toetsafname player - Vraag Combineer-3-4
Student CO-Learning nieuw
feedback
Peer-review

CO-Learning, onze peer-review module, laat leerlingen elkaars antwoorden nakijken. Met het antwoordmodel scoren zij meerdere antwoorden per vraag en leren ze op een andere manier naar de stof kijken. Daarnaast kan dit een groot deel van je nakijkwerk wegnemen. Als een antwoord twee keer dezelfde score krijgt, zal dit vrijwel altijd hetzelfde zijn als wanneer de docent nakijkt. Hierdoor kan jij deze antwoorden overslaan.

toetsen-nakijken-becijferd
Toets nakijken

Na afname en eventuele peer-review begint het nakijken. In Test-Correct is het ook zo weer klaar. Gesloten en simpele open vragen worden door het systeem nagekeken, zodat jij hier geen werk aan hebt. Overgebleven vragen krijg jij in een overzicht, per leerling of per vraag. Met een klik op de knop geef jij ook persoonlijke feedback. Achteraf heb je de keuze uit verschillende normeringen en krijg je de belangrijkste toetsdata in een overzicht.

 

Screenshot-Schrijfopdracht-Nakijken-feedback-geven PNG
leerdoelanalyse
toetsresultaten-analyse@1x-1
Analyses

In Test-Correct kun je al je vragen koppelen aan leerdoelen en taxonomie. De behaalde resultaten tonen wij in uitgebreide analyses, altijd zichtbaar voor leerling en docent. Zo krijg je direct inzicht in de zwakke en sterke punten voor iedere leerling. Daarnaast kun je de prestatie op leerdoelen en taxonomie combineren, zodat je per leerdoel ziet waar het mis gaat.

Vragen opstellen

Je kunt natuurlijk zelf je vragen bedenken of kiezen uit de itembank met al je eerder gebruikte vragen en die van je collega’s. Onze verschillende vraagtypes sluiten altijd aan bij wat jij wilt toetsen. Alvast een idee krijgen hoe je vraagtypes kan combineren met verschillende vakken? Wij geven hier enkele voorbeelden.

uploadenconstuct
Construeren of Uploaden?

Je kan je toetsen door ons in het systeem laten zetten. Scheelt jou een hoop werk en je kan meteen zien hoe sommige vragen van een papieren toets zich vertalen naar verschillende vraagtypes in Test-Correct. Zo wordt snel duidelijk hoe divers onze vraagtypes zijn toe te passen.

 

Met de pijltjes links en rechts kom je bij enkele voorbeelden die je een beter idee geven van hoe je onze vraagtypes kan toepassen bij verschillende vakken.

combineer-bio
Biologie toepassing

Met de combineervraag kunnen begrippen uit verschillende categorieën met elkaar in verband gebracht worden. Dit kan je o.a. gebruiken om organen en orgaanfuncties aan elkaar te linken of per beschrijving aan te geven tot welke categorie iets behoort (zie voorbeeld).

De rubriceervraag is een speciale versie van de combineervraag waar het mogelijk is om meerdere antwoorden te combineren met één begrip. Zo creëer je groeperingen, wat heel handig kan zijn als je bijvoorbeeld plantensoorten wilt combineren met verschillende planten uit die groepen.

toepassing-nask
Nask toepassing

Wil je graag zien hoe jouw studenten de weerkaatsing van het licht tekenen op een afbeelding of omgaan met de reflectie van spiegels? Met onze tekenvraag kan je een achtergrondafbeelding uploaden zodat studenten zien waar zij hun antwoord moeten tekenen. 

Of denk bijvoorbeeld aan grafieken. Met een afbeelding of raster in je toets geef je ze ruimte om de gevraagde grafiek tekenen. Daarnaast kunnen ze strakke lijnen en geometrische vormen gebruiken voor hun antwoord. Zo kun je de tekenvraag op veel manieren toepassen.

toepassing-burgerschap
Burgerschap toepassing

Met open vragen ontwikkel je studenten, op elk vlak. Maar vragen waarmee je maatschappelijke vorming wilt ondersteunen en een doordacht antwoord uitlokken hebben veel antwoordruimte nodig. Daar hebben we in voorzien. Met misschien wel het veelzijdigste vraagtype dat in Test-Correct te vinden is.

Daarnaast is in onze open vraag een wiskunde-editor ingebouwd wat dit vraagtype direct de favoriet maakte bij alle wiskundedocenten.

Technische specificaties

Koppelingen met bestaande systemen

Beschikbaar op allerlei apparaten en besturingssystemen

Test-Correct is als app beschikbaar voor verschillende apparaten en besturingssystemen. De app werkt op Windows en Mac-apparaten, op Android en iPad-tablets, en op Chromebook. Daarnaast is het platform ook werkzaam als webapp en dus via de browser te bereiken.

DevicesOperatingSystems 2

Probeer Test-Correct nu gratis voor 14 dagen

Meld je aan en maak gratis jouw account

Probeer nu  Boek een demonstratie

TC-on-devices-v4

Zij bouwen op Test-Correct

cedergroep-logo
luzac logo
nova college
NUOVO logo-RGB
aletta jacobs
Melanchthongroep-logo
poort lyceum
Veluwse-onderwijsgroep
EmmausLogo
rijnlands lyceum sassenheim
huygens lyceum
groevenbeek
Willem van Oranje scholengroep
carmel emmen
Maurick college
Vellesan-logo-algemeen-RGB-small
Montessorie lyceum amsterdam
Ichthus college
Prins Maurits
Wolfert lyceum
Quadraam