headerimage

Taalsecties kunnen schrijfopdrachten nu ook digitaal afnemen

Geschreven door Test-Correct
22 juni 2023
Schrijf je in voor ons nieuws
Blijf op de hoogte van laatste nieuws, tips & trucs en onderwijs events.

Taalsecties kunnen vanaf de start van het komende schooljaar schrijfopdrachten ook digitaal afnemen. Speciaal voor levende talen is in samenwerking met taaldocenten een schrijfopdracht module ontwikkeld. Test-Correct is het eerste digitale toetsplatform die de schrijfopdracht digitaliseert binnen Nederland. 

Bij een schrijfopdracht wordt een beroep gedaan op meerdere taalvaardigheden en zo mogelijk op bredere vaardigheden als bijvoorbeeld informatievaardigheid, digitale geletterdheid en kritisch denken.

Meer ruimte om persoonlijke feedback te geven
We hebben het voor docenten én leerlingen zo makkelijk mogelijk gemaakt om een schrijfopdracht te maken en tussentijds elkaar ondersteuning te bieden en van feedback te voorzien. Door het koppelen van de verschillende fases aan de persoonlijke leerdoelen kan de docent ook binnen de schrijfopdracht direct zien waar de leerlingen staan ten opzichte van hun leerdoelen. 

De schrijfopdracht is ontwikkeld in samenwerking met taaldocenten. In een aantal webinars en demo's zal er context worden gegeven en is er ruimte voor feedback waarmee de schrijfopdracht verder ontwikkeld wordt. Ook zullen er rondetafels worden georganiseerd om samen met taaldocenten en schoolleiders meer persoonlijke feedback omtrent de schrijfopdracht te creëren.

Schrijf je hieronder in om op de hoogte te blijven van de aankomende events en webinars. Ook kun je de brochure alvast downloaden voor meer informatie. 

 


Benieuwd naar de mogelijkheden van Test-Correct voor jou en jouw school? Maak gemakkelijk en vrijblijvend een account aan via de website of neem contact met ons op.

Probeer Test-Correct nu gratis voor 14 dagen

Meld je aan en maak gratis jouw account
Probeer nu Boek een demonstratie
tc-try-out