Terugblik | Woudschoten Chemie Conferentie 2021

Geschreven door Test-Correct 8 november 2021
1 minuten te lezen Download voor later

Op 4, 5 en 6 november 2021 vond de 31e editie van de Woudschoten Chemie Conferentie plaats, de conferentie voor docenten in het scheikundeonderwijs voor havo- en vwo-leerlingen in Nederland. Zo’n leuke bijeenkomst kan het team van Test-Correct écht niet missen!

‘Duurzaamheid in chemie en onderwijs’

... was het thema voor dit jaar. Een event waarbij het gaat om vakinhoud, didactiek en de introductie van andere onderwijsvormen en nieuwe thema’s zoals circulaire chemie, klimaat, voeding en gezondheid. Het programma bood een interessant palet aan masterclasses, werkgroepen en een onderwijsmarkt. Daarin is er ruimschoots gelegenheid om in te zoomen op het waar ook Test-Correct het verschil maakt.
 
In onze stand stonden we klaar voor scheikunde docenten die het verschil willen maken. We hebben met voorbeeldtoetsen laten zien hoe je met slimme features toegevoegde waarde kunt leveren. En om tot dat inzicht te komen hebben speciaal voor hen een maatwerk quiz gemaakt. Naast de toegevoegde waarde van digitaal toetsen voor de school, docent en student lieten we ook zien hoe je met feedback het leren nog leuker kan maken.

"Digitaal toetsen dat wél werkt", omdat het verder gaat dan toetsen alleen. Dat motiveert en geeft ruimte voor rijker onderwijs. Met deze blik vooruit blijven we werken aan gelijkere kansen voor iedere student.

Woudschouten Chemie Cropped

2021-11-12 NiBi VO conferentie-3

 

Geschreven door Test-Correct op 8 november 2021