headerimage

Praktische oplossingen om werkdruk van je docenten te verminderen

Geschreven door Test-Correct
4 januari 2024
Schrijf je in voor ons nieuws
Blijf op de hoogte van laatste nieuws, tips & trucs en onderwijs events.

Werkdruk is een veelbesproken onderwerp in het onderwijs. Als schoolleider ben je voortdurend op zoek naar manieren om de werkdruk van je docenten te verlichten, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het onderwijs. In deze blog ontdek je twee krachtige manieren waarop je dat kunt doen.

 


 

1. Minder nakijkwerk

Onderzoek wijst uit dat het implementeren van de peer review module CO-Learning een aanzienlijke vermindering van het nakijkwerk voor docenten met zich meebrengt. Wat maakt deze methode zo effectief?

Anoniem nakijken

Door leerlingen elkaars open vragen anoniem te laten nakijken, wordt de docent bevrijd van het tijdrovende proces van het individueel beoordelen van elk antwoord. Dit bevordert niet alleen efficiëntie, maar geeft ook waardevolle inzichten in de begripsniveaus van leerlingen. Natuurlijk kan de docent er alsnog voor kiezen om de open vragen zelf na kijken, bijvoorbeeld voor een summatieve beoorderling. 

Automatisch nakijksysteem

Voor gesloten vragen is het nakijken een fluitje van een cent als je een digitaal toetsingsplatform inzet. Het systeem neemt deze taak automatisch op zich, wat docenten tijd en moeite bespaart. Zo kunnen zij zich meer richten op het ondersteunen van leerlingen.

2. Gezamenlijke toetsenbank

Het creëren van kwalitatief goede toetsen die perfect aansluiten bij de leerdoelen vergt tijd en energie. Met Test-Correct wordt het opbouwen van een gezamenlijke toetsenbank een eenvoudige oplossing om deze last te verlichten.

Tijdsbesparing 

Het opbouwen van kwalitatieve toetsen is vaak tijdrovend. Met onze gezamenlijke toetsenbank kunnen docenten toegang krijgen tot toetsen die al zijn gemaakt door collega's binnen dezelfde sectie, school of scholengemeenschap.

Delen van expertise

Docenten kunnen profiteren van elkaars expertise en ervaring bij het creëren van toetsen die nauw aansluiten bij de leerdoelen. Het delen van kennis draagt bij aan de verbetering van het onderwijs.

Digitalisering

Test-Correct maakt niet alleen het delen van toetsen eenvoudig, maar we kunnen ook helpen bij het digitaliseren van bestaande toetsen, waardoor het digitaliseringsproces verder wordt gestroomlijnd.

Interesse? Vraag een vrijblijvende demo aan!

Benieuwd naar hoe Test-Correct de werkdruk van je docenten aanzienlijk kan verminderen? Vraag dan gerust een vrijblijvende demo aan. We staan klaar om je alles te vertellen over de mogelijkheden en voordelen van onze innovatieve oplossingen. Laat Test-Correct een partner zijn in het streven naar een efficiënter en effectiever onderwijs!

 


Benieuwd naar de mogelijkheden van Test-Correct voor jou en jouw school? Maak gemakkelijk en vrijblijvend een account aan via de website of neem contact met ons op.

Probeer Test-Correct nu gratis voor 14 dagen

Meld je aan en maak gratis jouw account
Probeer nu Boek een demonstratie
tc-try-out