Over Ons

Ons Verhaal

Vanuit het klaslokaal opgericht zal het toetsingsplatform Test-Correct nooit stoppen met leren en groeien. Test-Correct is een Nederlandse, onafhankelijke specialist in digitaal toetsen en CO-Learning, opgericht door docenten, voor docenten. Hierdoor blijft het didactische aspect van vitaal belang.

Test-Correct is niet alleen een toetsingsplatform. Test-Correct is een platform om het leerrendement van studenten te verhogen, de werkdruk van docenten te verlichten, het samenwerken van sectiedocenten efficiënter te maken en de voortgang van studenten, klassen, docenten én scholen overzichtelijk en inzichtelijk te maken. Door overzicht te houden en tijdige acties te ondernemen kunnen scholen kennis borgen waardoor meer kwaliteit met minder inspanning aangeboden kan worden.

Missie en Visie

“Voor elke student het hoogst haalbare”

Iedere student is gelijkwaardig maar niet hetzelfde. Onderwijs moet zo ingericht zijn dat elke individuele student wordt uitgedaagd en geholpen om het maximale uit zichzelf te halen, met gelijkwaardige aandacht voor elke student.

In de toekomst zullen alle toetsen en examens digitaal afgenomen worden waarbij studenten toetsen krijgen die afgestemd zijn op hun individuele kracht en uitdaging. Docenten werken schooloverstijgend samen aan de ontwikkeling van kwalitatief uitstekende toetsen. De werkdruk wordt ook aantoonbaar verlicht door het nakijkwerk uit handen te nemen. Bovendien wordt de dynamiek in het leslokaal verbeterd door activerende lesvormen als CO-Learning die tot een verhoogd leerrendement leiden.

Ons Team

Alex Karlas

Oprichter & Product Directeur

Alex Karlas is de oprichter en product directeur van Test-Correct. Vanuit een didactisch perspectief resulterend uit zijn 13 jaar docentschap heeft hij Test-Correct ontwikkeld.

Als docent Science, Biologie & ANW stond hij bij zijn collega’s bekend om zijn creativiteit en enthousiasme om digitale middelen te integreren in zijn lessen. Door veel van zijn tijd en kennis te investeren in het ontwikkelen van softwaresystemen heeft dit geresulteerd in de totstandkoming van Test-Correct. Hij noemt zich sindsdien een ‘onderwijsverbeteraar’, waarbij hij de lerende mens centraal zet en toepassingen ontwikkelt die het leren en lesgeven makkelijker en leuker maken.

Alex heeft een brede oriëntatie en houdt zich naast het onderwijs ook bezig met permacultuur, theater/film, wetenschap en techniek. Lezen, tuinieren, natuurwandelingen en sporadisch een bordspel doet hij graag, zijn kinderen zijn echter zijn favoriete tijdsbesteding.

Hans Rietkerk

Mede-oprichter & adviseur

Sinds de geboorte van Test-Correct is Hans Rietkerk als adviseur betrokken bij het bedrijf. Test-Correct heeft direct zijn hart gestolen toen Alex, mede-oprichter en voormalig collega-docent van Hans, zijn ideeën over het programma uitlegde.

Na zijn studie Technische Bedrijfskunde begon Hans zijn loopbaan als Sales Manager bij KPN. Daarna heeft hij zijn jongensdroom waargemaakt door het opzetten van het breedband bedrijf BBned, dat met het op één na grootste netwerk een grote speler in de Nederlandse breedbandmarkt is geworden. Hoewel ondernemerschap in Hans zijn bloed zit, heeft hij ook passie voor docentschap. Hij besloot om zijn tweede jongensdroom waar te maken en als zij-instromer les in Bedrijfseconomie te geven.

Als ondernemer, hongerig naar uitdagingen, heeft hij niet stilgezeten en is vanaf 2012 betrokken bij de start van Broad Horizon, een data gedreven strategische ICT partner voor organisaties.

Hans is een serieuze hobby-kok, maakt muziek en basketbalt graag. Maar bovenal is Hans een family-man.

Management Team

Jeroen Bet

Algemeen Directeur

Klanten helpen bij ongestoord laten verlopen van hun bedrijfskritische processen loopt als een rode draad door de 30-jarige loopbaan van Jeroen Bet.

Jeroen is opgeleid als Informaticus aan de Rijksuniversiteit Leiden, is zijn loopbaan gestart als software ontwikkelaar en heeft daarna veel gewerkt als directeur op het snijvlak van techniek en operations bij o.a. KPN, Alcatel-Lucent, BBned (Telecom Italia) en andere spelers in de Software ontwikkeling-, IT Beheer-, Telecom- en Datacenter industrie.

Het leveren van diensten in het hart van de bedrijfsvoering van klanten breng een grote verantwoordelijkheid met zich mee. In dit speelveld voelt Jeroen Bet zich als een vis (meer specifiek: een dolfijn) in het water. Hij vraagt daarbij van zichzelf en zijn team een onverzettelijke focus om boven alles kwaliteit te leveren. Dat kan soms schuren, maar dat mag: want “zonder wrijving geen glans (en zonder humor geen kans)” is zijn credo.

Jeroen is getrouwd met Anneke. Samen hebben ze vier kinderen. Koken, fietsen en bridge spelen zijn de favoriete tijdsbestingen.

William Blietz

Financieel Directeur

William is sinds eind 2019 betrokken bij Test-Correct en is verantwoordelijk voor alle financieel gerelateerde zaken, alsmede juridische en personeelszaken.

William is opgeleid als Bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, aangevuld met post-doctoraal accountancy (RA) aan die zelfde universiteit. Hij heeft bijna 25 jaar (internationale) werkervaring in brede financiële rollen, zowel operationeel als toezichthoudend. Hij heeft ruime ervaring in controlling, rapporteren, budgetteren, fusies en overnames, financiering en (verbeter-) projecten resulterend in kostenbesparingen en efficiëntie. De laatste 14 jaar was William verantwoordelijk voor de (brede) financiële functie bij gerenommeerde internationaal opererende bedrijven. Zijn professionele loopbaan begon in 1996 in de controle praktijk bij één van de Big Four accountantskantoren in Den Haag en later in Londen.

De onderwijservaring van William is beperkt tot zijn kinderen helpen met school, maar heeft in korte tijd een grote liefde ontwikkeld voor het Test-Correct product.

Met oog voor detail zonder het grote plaatje te verliezen, is William niet bang om de diepte in te gaan, wil altijd werk van hoge kwaliteit leveren en dit alles met een goed gevoel voor humor.  Hij tennist, golft en wandelt graag. Hij woont samen met Linda en 3 kinderen (15, 13 en 11 jaar).