Geef persoonlijke aandacht weer de ruimte

Gepersonaliseerd Leren

 

Eindelijk weer ruimte voor het individu

Als docent weet je: gepersonaliseerd leren is heel belangrijk in het moderne onderwijs. Het begrijpen van en aansluiten bij de individuele behoeften van elke leerling is de sleutel tot effectief onderwijs.

Digitaal toetsplatform Test-Correct heeft veel in huis om docenten te ondersteunen bij het implementeren van deze onderwijsaanpak.

Sneek peak 1 - Epic Toetsen op afstand - Student Toetsafname player - Vraag Combineer-3-4
circle-1
Kennis meten met summatieve en formatieve toetsen 

Bij gepersonaliseerd leren is het belangrijk om de voortgang van elke leerling nauwkeurig te volgen. Met Test-Correct kun je zowel summatief als formatief digitaal toetsen. Door summatief te toetsen krijg je inzicht in de algemene prestaties van de leerlingen, terwijl formatief toetsen dient om het leerproces te evalueren en bij te sturen. Door gebruik te maken van deze toetsmogelijkheden kun je de voortgang van elke leerling individueel monitoren en gerichte ondersteuning bieden waar nodig.

circle-2
Peer review stimuleren voor betrokkenheid en activering 

Een belangrijk aspect van gepersonaliseerd leren is het betrekken van leerlingen bij elkaars leerproces. Nadat je een toets hebt afgenomen, kunnen leerlingen elkaars antwoorden anoniem beoordelen aan de hand van het antwoordmodel. 
Dit proces, bekend als peer review, stimuleert samenwerking, kritisch denken en het vermogen om feedback te geven en te ontvangen. Zo betrek je leerlingen actief bij elkaars leerproces. Dat is niet alleen leerzaam, maar ook hartstikke leuk! Je zult versteld staan van de waardevolle inzichten en discussies die ontstaan wanneer leerlingen elkaars werk beoordelen.

 

Student CO-Learning nieuw
leerdoelanalyse
circle-3
Leerresultaten analyseren voor individuele leerprocessen

Om gepersonaliseerd leren effectief toe te passen, is het van belang om inzicht te krijgen in de individuele leerbehoeften van elke leerling. Als toetsvragen gelinkt zijn aan leerdoelen, krijgen docenten én leerlingen gedetailleerde analyses voorgeschoteld. Hiermee zie je precies waar elke leerling zich bevindt ten opzichte van de gestelde leerdoelen. Die analyses zijn goud waard, want ze geven je waardevolle informatie om je begeleiding verder te finetunen. Op basis hiervan kun je je aanpak aanpassen en de leerlingen passende en persoonlijke opdrachten geven. En een mooie extra: leerlingen kunnen ook zelf ontdekken welke onderwerpen ze nog meer eigen kunnen maken.

Verbeter gepersonaliseerd leren eenvoudig met de juiste hulpmiddelen

Het toetsplatform Test-Correct helpt jou om gepersonaliseerd leren te integreren in je lespraktijk, waarbij jij als docent de touwtjes stevig in handen hebt. Het biedt je de tools en inzichten die je nodig hebt om je lesmethoden aan te passen aan de behoeften van elke leerling. Ontdek hoe makkelijk gepersonaliseerd leren kan zijn. 

Formatief-toetsen-Online-toetsplatform horizontaal v3

Waar wacht je nog op? Zet Test-Correct in voor gepersonaliseerd leren!

Probeer Test-Correct nu gratis voor 14 dagen

Probeer nu  Boek een demonstratie

TC-on-devices-v4