Examentraining

Hoe voorbereid ben je voor de eindexamens? Het materiaal staat al voor je klaar: we hebben alle examens van de afgelopen jaren in onze toetsenbank. Kosteloos in te zetten. Gesloten vragen worden volautomatisch nagekeken door ons systeem. Open vragen evalueer je met de klas door peer-review. Na afloop zien jij en je leerlingen in één keer bij welke eindtermen ruimte voor verbetering ligt, met bijbehorende taxonomie.

Circle-nr-1 Kies uit vele gratis examens om te oefenen 

Examenmateriaal-step1-Kies-uit-examens

 

Circle-nr-2 Kijk met peer-review klassikaal de antwoorden na

Examenmateriaal-step3-analyseren

 

Circle-nr-3 Analyseer resultaten en stuur leerlingen bij

Examenmateriaal-step3-analyseren

 

 

Oefen nuBoek een demonstratie

De onbescheiden claim

Test-Correct heeft de ideale voorbereiding op het examen. Omdat het leerzamer is dan welke andere methode ook, veel administratieve tijd bespaart, motiverend werkt voor elke leerling en boven alles gratis te gebruiken is voor elke docent. We leggen uit hoe het werkt.

Oefenen met echte examens

Maak kosteloos gebruik van alle centrale examens in onze toetsenbank. Die kun je als opdracht inplannen, waarna je leerlingen er vrij mee aan de slag kunnen. Of je bundelt losse vragen om zo je eigen oefentoets te maken. De gesloten vragen worden automatisch nagekeken door ons systeem en de open vragen kun je met CO-Learning, onze peer-reviewmodule, door de klas laten beoordelen.

Lever een klas aan of gebruik onze toetscodes om leerlingen direct te laten oefenen zonder dat ze een account nodig hebben.

examens oefenen
peer-review examens nakijken

Leren van samen examens nakijken

Uniek is onze CO-Learning module. Nergens is deze belangrijker dan in aanloop naar de examens. Leerlingen beoordelen de antwoorden van andere leerlingen met het officiële correctiemodel. Zo leren ze wanneer antwoorden werken, hoe je ze kunt formuleren, en in het algemeen wat een vraag precies van hen verwacht. Puntsgewijs leren ze formuleren en beknopt beschrijven. Zo scoren ze consistent hoger op de examens.

Analyseren en aanpassen

Onze examens zijn met minder moeite na te kijken. Dat betekent dat je naast het oefenen ook waardevolle resultaten krijgt. Zo kun je zien op welke onderdelen leerlingen goed en minder goed scoren. Maar ook op welke punten je hele klas nog wat extra aandacht kan gebruiken. Handig, want zo kun je heel simpel en gericht differentiëren en specifieke opdrachten voor hen klaarzetten.

Leerlingen kunnen zelf hun voortgang inzien en krijgen inzicht in prestatie op eindterm (sub-)niveau en taxonomie. De docent kan daarnaast voor iedere eindterm direct de klas in groepen opdelen om ze gericht te laten oefenen op eigen beheersingsniveau.

En nog beter, na toetsafname krijgen leerlingen direct een overzicht in de analyse van alle gesloten vragen. Zonder dat jij hoeft na te kijken!

Analyseren en aanpassen

Dit is wat je van centrale examens kan verwachten

Quick start
Snel aan de slag
Doordat alle examens alvast zijn klaargezet kan je snel aan de slag. Deel de toetscode na het inplannen en leerlingen bepalen zelf wanneer ze gaan oefenen.
Test-Correct  Centrale examens
Officiële centrale examens
De examens zijn de centrale examens van de afgelopen zeven jaar, voor ieder vak en niveau. Wel zo fijn om met het echte materiaal te oefenen.
Special characters
Talen en speciale tekens geïntegreerd
Alle tekens zijn in Test-Correct in te vullen. Of het nu een ringel-s of euro symbool is, je vindt ze gemakkelijk terug in onze editor.
Leerrendement verhogen
Efficient trainen
Onze 1,2,3 voor examentraining biedt de efficiëntste methode om de tijd voor de examens optimaal te benutten.
Formules
Formules invoeren
Ook voor de exacte vakken kan je terecht in Test-Correct. Met onze math- en chemeditors vul je binnen no-time antwoorden in.
Toetsen formatief en summatief
Krijg inzicht in de ontwikkeling
Geef feedback per vraag bij het nakijken en doe inzichten op in de zwaktes en sterktes van iedere leerling
CO-Learning
Leer samen met CO-Learning
Een klassikale CO-Learning sessie bevordert discussie, activeert de klas en laat je de stof van een andere manier benaderen.
Test-Direct
Test-Direct. Echt direct!
Ben je nieuw bij Test-Correct en heb je nog geen klassen opgezet? Hebben je leerlingen de Test-Correct app nog niet geïnstalleerd? Geen zorgen. Met Test-Direct nodig je via een code direct leerlingen uit om te toetsen in de browser.

Probeer Test-Correct nu gratis voor 14 dagen

Meld je aan en maak gratis jouw account

Probeer nu  Boek een demonstratie

TC-on-devices-v4

Met drie stappen vol vertrouwen de examens in.