Training | Toetsexpert Traject

Geschreven door Test-Correct 8 november 2021
1 minuten te lezen Download voor later

Wil jij een expert worden in toetsen construeren en formatief evalueren? Wil jij, net als wij, het hoogst haalbare voor je leerlingen? Wij nodigen je graag uit voor ons ‘Toetsexpert traject’. Lees er in dit artikel meer over.

Expertdag 1: toetsconstructie

Op deze dag gaan onderwijsverbeteraars Jean-Pierre Nelk en Alex Karlas samen met jou aan de slag om je toetsen naar een hoger niveau te tillen. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld leerdoel georiënteerd toetsen, het ontwikkelen van een ijzersterk antwoordmodel (waar zowel je collega's als leerlingen blij mee zullen zijn!) en het meten van het niveau van je leerlingen met de juiste toetsvragen. We koppelen je aan collega's uit het hele land om samen te werken aan een nieuw model voor jouw toetsen. Uiteraard laten we ook zien hoe dit binnen Test-Correct toegepast kan worden, maar je kunt ook werken met een ander programma of gewoon met papieren toetsen. Wat jij prettiger vindt!

Datum: 11 januari 2022

Tijd: 9:30 - 16:00 

Locatie: Meisjeshuis, Oude Delft 112, Delft.

Meld je hier aan


Expertdag 2: formatief evalueren

Deze tweede expertdag staat volledig in het teken van formatieve evaluatie. Summatieve toetsen hebben een beperkte houdbaarheid en sturen niet op het leerproces, maar op het eindresultaat. Op deze dag nemen Alex Karlas en Jean-Pierre Nelk je allereerst mee door de literatuur over formatieve evaluatie en de praktische toepasbaarheid ervan. Daarna zoomen ze in op de motivatie van leerlingen. Als leerlingen geen cijfer meer krijgen, kan je door het slim toepassen van lessen uit de game-wereld (gamification) ze toch hard aan de gang krijgen. Tenslotte pakken we Test-Correct erbij en laten we wat voorbeelden zien hoe het platform ingezet kan worden in een formatieve leeromgeving.

Datum: 31 maart 2022

Tijd: 9:30 - 16:00


Terugkomdag

Je hebt een paar maanden de tijd gehad om de lessen van de twee expertdagen in de praktijk toe te passen. De terugkomdag staat vervolgens volledig in het teken van de uitwisseling van ervaringen. Niet alleen leerlingen, maar ook wij docenten leren het beste van elkaar en met elkaar. Daarnaast komen ook de nieuwe features van Test-Correct aan bod, komt er een inspirerende spreker de dag openen en krijg je alvast een inkijkje wat je komend jaar allemaal kunt verwachten.

Datum: 20 september 2022

Tijd: 9:30 - 16:00


Kosten en scholingsbudget

Deelname kost €285,00 per persoon per expertdag. Je kunt hiervoor aanspraak maken op het persoonlijk scholingsbudget*. Na iedere deelname krijg je een certificaat mee.

*Persoonlijk scholingsbudget volgens art. 16.4 en 16.5 CAO VO:
Als docent in het VO heb je een persoonlijk basisrecht van 600 euro en ten minste 83 klokuren voor deskundigheidsbevordering. Je mag zelf beslissen hoe dat basisrecht wordt ingezet.

Meld je hier aan

Geschreven door Test-Correct op 8 november 2021