Terugblik | SURF Onderwijsdagen 2021

Geschreven door Test-Correct 11 november 2021
1 minuten te lezen Download voor later

“Na een intense groei van ICT-vernieuwing in het onderwijs is het nu tijd om tot bloei te komen. Voor het onderwijs van de toekomst. Daarom is het thema dit jaar Bloeispurt.”


… is de aanleiding waar SURF dit jaar vooral bij wilde stil staan. Op 9 en 10 november vond dit jaarlijkse #OWD2021 evenement in Den Bosch plaats. Test-Correct was aanwezig op het netwerkplein waar wij samen met 34 toonaangevende onderwijsleveranciers en 8 start-ups ons presenteerden. Vanuit onze stand ging het team van Test-Correct in gesprek met mbo-bestuurders en programmamanagers over het onderwijs van de toekomst en hoe de inzet van digitale toetsing daarbij kan helpen.

 

Tijdens dag 1 werd vooral gereflecteerd op “1,5 jaar crisis, schakelen en hard (samen)werken”. Wat ging goed en wat kan beter en hoe kunnen we “de urgentie en innovatiekracht vasthouden in de digitale transitie van het onderwijs”.
 
Tijdens dag 2 stonden de verschillende sessies in het teken van het ontwerpen van het onderwijs van de toekomst, inclusief de vraagstukken die deze toekomst met zich meebrengt.
 
“Digitaal toetsen dat wel werkt”. Hier ligt de kracht van Test-Correct. Met softwaretechnologie laten zien dat leren en lesgeven leuk kan zijn. Gemaakt voor en door docenten om juist die ‘bloeispurt’ mogelijk te maken. En Alex Karlas - oprichter - weet als voormalige docent maar al te goed wat daarvoor nodig is.
 
“Goed en eerlijk toetsen. Gelijkere kansen voor iedereen, omdat ieder talent telt.”

 

Alex Cali effect (1)
 

Geschreven door Test-Correct op 11 november 2021